Cégünkről

A Lifttechnika Kft-t 1990-ben magánszemélyek alapították egyedi kialakítású felvonók, emelőgépek és épület akadálymentesítő berendezések tervezésére, gyártására, szerelésére, karbantartására és javítására Magyarország egész területén.

A 90-es évek elején bekövetkezett gazdasági visszaesés miatt a profil bővítése vált szükségessé. Az általánosan használatos személy- és teherfelvonók tervezését, gyártását és szervizelését is végezzük, az alapprofil megtartása mellett. Ezen felül multinacionális felvonó forgalmazással foglalkozó cégek (Otis, Schindler, Thyssen, Kone) egyedi kialakítású felvonóinak gyártása is történik a megrendelő márkanevének megtartása mellett.

 
Komplett berendezések gyártásához - a multinacionális cégekkel is kapcsolatban lévő - közvetlen nyugat-európai beszállítói kapcsolatokat építettünk ki:

Wittur Group (Germany) – felvonó ajtók, hidraulika egységek,

Kleemann SA (Greece) – komplett felvonók és felvonó alkatrészek

Kleffer S.A. (Greece) – felvonó ajtók

GMV Srl. (Italy) – hidraulika egységek

Metallschneider Gmbh (Germany) – kisteher-felvonók

BKG Aufzuge Gmbh (Germany) – kisteher-felvonók

Aufzugteile Gmbh (Germany) – gépház nélküli személyfelvonó alkatrészek

ETN Gmbh (Germany) – elasztikus ütközők

Micelect S.L. (Spain) – terhelésérzékelő rendszerek

 

Ezzel párhuzamosan folyamatosan fejlesztettük saját gyártásunkat, kapcsolatainkat, termékeinket és szolgáltatásainkat. Ennek keretén belül került bevezetésre 2001 novemberében az ISO 9001:2000-es szabványon alapuló minőségirányítási rendszer, amely jelenleg MSZ ISO 9001:2015 szabvány szerint tanúsított.

1995-ben találkoztunk az olasz Vimec Srl. céggel, amely otthoni liftek (home-liftek), mozgássérültek akadálymentesítését szolgáló felvonók és emelők gyártásával foglalkozik az akadálymentesitő felvonók területén a világ 3 vezető cége közé tartozik.
Kölcsönösen megtaláltuk cégeinkben a fejlődés lehetőségét. Mi a vállalkozásunk profilját szélesíteni tudtuk az egyedi, speciális, magas gyártási technológiai szintű termékekkel, ők pedig a magyarországi képviseletüket oldották meg egy elméleti és gyakorlati tapasztalatokkal rendelkező szakcéggel.

2023-ra a Lifttechnika Kft. a magyarországi felvonó gyártásban több, mint 6%-os piaci részesedést ért el.
Erre az évre már közel 3500 felvonó és emelőgép tervdokumentációját készítette el valamint 2000 akadálymentesítő berendezést telepített és megközelítőleg 1500 felvonót gyártott le és szerelt fel országosan. Emellett 800 felvonó és akadálymentesítő berendezés karbantartását és javítását látja el az ország egész területén.